ImpulsCatSud fa balanç de 2022 i es marca els reptes per a aquest 2023 a la reunió anual de socis

El passat 13 de desembre, ImpulsCatsud va celebrar la reunió anual de socis a l’Hotel Mas Passamaner, de la Selva del Camp. A aquesta sessió hi van participar tant els socis de ple dret de l’entitat com diverses empreses i entitats convidades a integrar-se al projecte.

Durant la trobada, es va fer un balanç positiu de l’any. A nivell econòmic l’exercici es tanca amb un saldo positiu. Es va aprovar també el pressupost per a 2023, que ascendeix a 92.500 euros. Un factor positiu que es va posar en valor són les recents noves incorporacions, entre les que destaquen l’associació ASCASUD, grup de directius sènior; el Col·legi d’Enginyers Industrials de Tarragona; o la mancomunitat MIDIT, que treballa pel desenvolupament econòmic de l’àrea que formen els municipis de Vandellòs i l’Hospitalet, Tivissa i Pratdip.

També es van valorar molt positivament els avenços en l’àrea de comunicació, tant per l’impacte mediàtic assolit o la creació de diversos suports de difusió dels objectius que persegueix l’entitat, entre els que destaquen els catàlegs, la pàgina web o una newsletter.

La reunió va servir també perquè dos dels sectors fonamentals per a les comarques de Tarragona, com són el químic i el tecnològic, que van confirmar que bona part dels seus reptes per al 2023 passen per consolidar la unitat d’acció empresarial al territori.

La directora gerent de l’AEQT, Maria Mas, va identificar “la transició energètica” com la gran prioritat del sector químic i va remarcar la importància de comptar amb “el suport de la societat i de les institucions per abordar la descarbonització, amb reptes com la captura de CO2 o l’hidrogen renovable, que necessiten de molta col·laboració entre sectors i institucions”.

En la mateixa línia es va manifestar Sergi Novo, gerent del Clúster TIC Catalunya Sud, que aglutina al sector tecnològic de les comarques de Tarragona. Novo va fer una crida al teixit empresarial a treballar en “projectes compartits que ens permetin aspirar a aquests fons europeus, que és molt important que arribin a les empreses”.

Actualitat

Rep una resum mensual de les accions i recursos d'ImpulsCatSud