ImpulsCatSud proposa crear una agència públicoprivada per impulsar el desenvolupament

ImpulsCatSud Regió del Coneixement, associació empresarial independent i sense ànim de lucre que aplega una cinquantena d’empreses de la demarcació de Tarragona, ha celebrat la seva reunió de balanç del seu primer any d’existència. Una trobada en la que s’han posat sobre la taula les fites assolides i els principals reptes de cara a 2023.

En aquest sentit, i entre d’altres línies de treball, destaca com a objectiu el de treballar per la creació d’una agència públicoprivada que vetlli pel desenvolupament econòmic i social de la Regió CatSud, amb funcions com la captació d’inversions, la generació i retenció del talent, el suport a l’emprenedoria i la captació de fons europeus, entre d’altres.

El president d’ImpulsCatSud, Miquel Maria Aragonès, ha explicat que “hi ha territoris com la comarca d’Osona o la de Goierri al País Basc que ja compten amb organismes en aquesta línia i els resultats de la seva feina són tangibles, són casos d’èxit”. Aragonès ha subratllat que “la transició energètica i la reindustrialització compten actualment amb una gran quantitat de fons europeus, però necessitem un organisme que articuli els projectes que ens permetin aspirar a captar-los, superant divisions territorials i integrant a diversos sectors”.

La reunió ha servit també perquè dos dels sectors fonamentals per a les comarques de Tarragona, com són el químic i el tecnològic, confirmin que bona part dels seus reptes per al 2023 passen per consolidar aquesta unitat d’acció al territori. La directora gerent de l’AEQT, Maria Mas, ha identificat “la transició energètica” com la gran prioritat del sector químic i ha remarcat la importància de comptar amb «el suport de la societat i de les institucions per abordar la descarbonització, amb reptes com la captura de CO2 o l’hidrogen renovable, que necessiten de molta col·laboració entre sectors i institucions”.

En la mateixa línia s’ha manifestat Sergi Novo, gerent del Clúster TIC Catalunya Sud, que aglutina al sector tecnològic de les comarques de Tarragona. Novo ha fet una crida al teixit empresarial a treballar en “projectes compartits que ens permetin aspirar a aquests fons europeus, que és molt important que arribin a les empreses”.

Actualitat

Rep una resum mensual de les accions i recursos d'ImpulsCatSud