Article d’opinió – És el moment de la col·laboració publicoprivada

És el moment de la col·laboració publicoprivada

(Miquel Maria Aragonès – President d’ImpulsCatSud)

La jornada que ahir vam organitzar ImpulsCatSut Regió del Coneixement i el Diari de Tarragona va servir per fer més evident un dels nostres principis fundacionals: al nostre territori necessitem articular espais de col·laboració publicoprivada per impulsar el desenvolupament econòmic (i social, perquè una cosa porta a l’altra) a la Regió CatSud.

Casos d’èxit com els que es van posar sobre la taula, a territoris com el Baix Llobregat, el Ripollès, Osona, la comarca basca de Goierri i les Terres de l’Ebre, demostren que quan una àrea geogràfica és capaç d’articular òrgans que canalitzin les sinergies entre les administracions i els agents econòmics els resultats es recolliran en forma de creació de riquesa, ocupació, millors serveis públics i, en definitiva, més benestar per a la ciutadania.  

I ara és el moment de donar-li forma a aquest model Camp de Tarragona. Perquè el projecte dels alcaldes de Tarragona i Reus -i d’altres que s’hi han anat sumant, a més de la Diputació– de crear l’Àrea Metropolitana és el marc ideal. Els tècnics diran si ha de ser una agència o si hi ha altres fórmules jurídiques més adequades, i d’això també se’n va parlar ahir gràcies a la Universitat Rovira i Virgili, un actor fonamental en aquest repte.

Però la clau és la política. El 12 de maig hi ha eleccions a Catalunya i d’aquí en sortirà un nou govern que tindrà sobre la taula la proposta d’Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona. Per això vam convidar a representants de diversos partits polítics, que van debatre sobre diverses qüestions vinculades al model econòmic i social del nostre territori: inversions, energia, talent, infraestructures… Totes elles tindrien més recorregut en l’àmbit d’un organisme que aprofités les bondats de la col·laboració publicoprivada. La nostra associació estarà a disposició del Govern de Catalunya, els Ajuntaments i la Diputació per posar fil a l’agulla. És el moment, no perdem aquesta oportunitat.

Actualitat

Rep una resum mensual de les accions i recursos d'ImpulsCatSud