El COMT i ImpulsCatSud organitzen un ‘workshop’ sobre les tendències del sector sanitari

El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona i ImpulsCatSud Regió del Coneixement van organitzar el passat 17 d’abril un workshop sobre les tendències al sector sanitari. La sessió va comptar amb dues parts. A la primera, dos experts de la consultora Accenture Song van exposar algunes de les transformacions que s’estan produint al sector. Posteriorment, una vintena de representants del sector al territori van analitzar com s’estan materialitzant aquests canvis a les comarques de Tarragona.

La sessió va pivotar, entre d’altres, al voltant d’aspectes com la convivència entre el sistema públic i el sistema privat, l’impacte de les xarxes socials sobre la salut, la teleassistència i els canals digitals per vehicular la relació amb els pacients, els usos ètics i segurs de la intel·ligència artificial, la gestió i anàlisi de les dades.

El president del Col·legi de Metges, Sergi Boada, va posar el focus en què “els professionals hem de poder plantejar canvis disruptius, veritablement transformadors i des del territori. Aquests canvis son fonamentals si volem mantenir la qualitat i l’accessibilitat del sistema sanitari”.

El president d’ImpulsCatSud, Miquel Maria Aragonès, per la seva banda, considera que “per a la nostra entitat, el sector sanitari és clau, com a sector econòmic però sobretot com a servei per garantir la qualitat de vida del territori, ja que no hi pot haver desenvolupament econòmic sense benestar social”.

Actualitat

Rep una resum mensual de les accions i recursos d'ImpulsCatSud