Article d’opinió – L’Àrea Metropolitana és una gran oportunitat, no munició política per erosionar l’adversari

L’Àrea Metropolitana és una gran oportunitat, no munició política per erosionar l’adversari

(Miquel Maria Aragonès – President d’ImpulsCatSud)

Barrejar el vell fantasma de la capitalitat amb la creació de l’Àrea Metropolitana de Tarragona és un gran error. Això no va de reorganitzacions territorials, com era el cas de les vegueries, que va ser quan aquestes guerres de campanar van ser més virulentes. Això va de sumar recursos, visions i energies per fer més fort aquest territori. Des d’ImpulsCatSud ho tenim molt clar i, per això, apel·lem a la responsabilitat política: un repte com aquest no hauria de ser munició política per erosionar al rival, sinó una oportunitat d’establir consensos en benefici de tots.

La iniciativa dels alcaldes de Tarragona i Reus -i d’altres que s’hi han anat sumant, a més de la Diputació, la Generalitat i la URV- hauria de permetre’ns optimitzar la gestió de qüestions tan importants per a la qualitat de vida dels ciutadans com la mobilitat, l’aigua, l’energia i una llarga llista de serveis. Però també faríem un pas endavant pel que fa a la promoció econòmica. Si anem a una, temes com la captació d’inversions, la generació, atracció i retenció del talent, les infraestructures i la competitivitat de les nostres empreses, entre d’altres, faran un salt qualitatiu. I més, si aconseguim que tot plegat s’impulsi per la via de la col·laboració publicoprivada, amb la creació d’una agència que treballi en aquesta direcció.

Actualitat

Rep una resum mensual de les accions i recursos d'ImpulsCatSud